February 25, 2021

My skincare routine - bye adult acne

Pred teboj ni klasična objava o skincare rutini pač pa moja izkušnja z mozolji in kup uporabnih nasvetov s katerimi lahko začneš že danes.

Sama nikoli nisem imela težav z mozolji, niti v puberteti. Po 25. letu pa so se pojavili prvi mozolji, ki jim ni bilo videti konca. Preizkusila sem različne nege obraza, različne kozmetične izdelke, rutine in vse možne nasvete z interneta - situacija pa je bila vedno slabša.

Če imaš težave z mozolji ti svetujem:

  1. Naroči se na pregled pri dermatologu. Dermatolog bo tvojo kožo strokovno pregledal in predpisal rutino, ki je zate najboljša. Kljub temu, da so tovrstni pregledi večinoma samoplačniški, boš z obiskom privarčeval/a ogromne vsote denarja in časa, ki bi ga sicer porabil/a za testiranje različnih izdelkov in še možnega poslabšanja kože zaradi neprimernih rutin ali izdelkov za tvojo kožo. Sama sem se odločila za estetiko Medart, katero z veseljem priporočim naprej (not sponsored).
  2. Kreme, ki jih predpiše dermatolog in jih z receptom kupiš v lekarni, so bistveno cenejše in preverjeno bolj učinkovite kot podobni izdelki v obliki serumov v prosti prodaji. Če je tvoja situacija tako huda, da bi za izboljšanje potrebovala zdravila, ti bo to pravtako predpisal dermatolog.
  3. Spni lase v figo in si zvečer obraz očisti pod tušem. Tuš bo poskrbel, da boš kožo temeljito očistil/a brez skrbi, da bi si zmočil/a oblačila in vse okrog umivalnika in najpomembnejše - temeljito izpral/a čistilna sredstva. Na čiste roke nanesi čistilni gel, ne mešaj ga z vodo, pač pa ga s krožnimi gibi nanesi po celotnem obrazu, robu lasišča, vratu in dekolteju. Ta postopek lahko ponoviš 2x. POMEMBNO: čistilni gel temeljito izperi s tušem in se obraza po tem ne dotikaj več.
  4. Za brisanje obraza ne uporabljaj brisač. Sploh pa ne takšnih, ki so v uporabi več dni. Vlažne brisače so idealno okolje za razvoj bakterij, ki pripomorejo k nastanku mozoljev. Zamejaj jih za papirnate brisačke za enkratno uporabo.
  5. Poleg krem ali zdravil, ki ti jih bo predpisal dermatolog, uporabljaj preverjeno kozmetiko za nego kože. Idealno bi bilo, da za vse korake v svoji negi uporabljaš eno znamko, saj se izdelki v tem primeru med seboj dopolnjujejo in ne izključujejo. Sama prisegam na znamko SOFRI.
  6. Za makeup uporabljaj nekomedogeno kozmetiko. To je kozmetika, ki ne zapira por.
  7. Redno čisti ekran telefona, saj se na njem vsak dan nabirajo bakterjie, ki si jih med telefoniranjem prisloniš ob lice.
  8. Čez dan se z rokami ne dotikaj obraza. Ne praskaj in ne stiskaj mozoljev.

Kako izgleda moja rutina:

AM:

  1. Obraz umijem s čistilnim gelom in zaključim s tonikom SOFRI
  2. Nanesem kremo Skinoren (na recept) na vse predele kjer imam ali sem imela mozolje
  3. Nato na najbolj izpostavljene dele nanesem SOFRI serum za zaščito pred modro svetlobo (svetloba iz računalnikov, mobitelov in tablic vpliva na hitrejše staranje kože)
  4. Okrog oči nanesem vlažilno kremo SOFRI
  5. Nanesem SOFRI kremo s SPF faktorjem (v vseh letnih časih, ne glede na vremenske razmere)

PM:

  1. Obraz umijem s čistilnim gelom in zaključim s tonikom Kate Somerville
  2. Nanesem kremo Belakne (na recept) na vse predele kjer imam ali sem imela mozolje
  3. Okrog oči nanesem vlažilno anti-aging kremo Kate Somerville
  4. Na vrat in dekolte nanesem vlažilno kremo SOFRI, ki jih kdaj primešam eterično olje sivke SOFRI za sprostitev pred spanjem

SOFRI izdelki:

Kozmetiko SOFRI uporabljam že 3 leto in je z razlogom ena izmed mojih najljubših - vedno prinese najboljše rezultate, ne glede na potrebe in letni čas, način delovanja in sestave njihovih izdelkov me vedno znova navdušijo, ne vsebuje nobenih škodljivih snovi, je 100% veganska in ni testirana na živalih.

SOFRI ponuja celotno linijo izdelkov za vsak tip kože in specifične potrebe posebej. Združuje vrhunske sestavine in uporablja energije različnh barv za različne namene. Barvna terapija se danes vedno bolj uveljavlja v skrbi za nego kože, SOFRI pa jo uporablja že v vsakem izdelku!

GET YOURS HERE

Pred naročilom se lahko brezplačno posvetuješ z go. Darjo Vidervol Žebaljec, ki je edina uvoznica kozmetike SOFRI v Sloveniji in pozna odgovor za vsako tvoje vprašanje.

Kozmetiko Sofri lahko naročiš v Sloveniji preko spletne strani www.kozmetika-sofri.si

SOFRI trgovino najdeš tudi v Kamniku (Ljubljanska cesta 14b, 1241 Kamnik, Kozmetika L.N.D.), kjer lahko z individualnim posvetom izbereš najprimernejšo linijo izdelkov za svojo kožo in si privoščiš vrhunsko nego obraza s SOFRI kozmetiko in barvno terapijo!

Subscribe to my newsletter

Sign up for exclusive content: